Spårdag

Tillbaka till Lödöse. Kommer bli en underbar helg!
Idag så gick jag och pappa ut i skogen för att träna spår. Vi gick till vår gamla lägerplats, hundarna fick vara lösa från bilen och in. När vi kom in så tände vi elden och såg till att hundarna checkat området. När de var klart så band vi fast hundarna, Orvar hade på sig sitt täcke och fick sitta på en handduk då jag inte hade haft med honom ut i skogen tidigare av en sådan här anledning. När vi gick iväg för att lägga spåren så börja hundarna låta, Chicago skälla och Orvar gnällde.

Pappa gick Chicagos spår och enligt pappa så var han mycket snabb på att ta up spåret men gick av en gång och när pappa då stanna så satte han sig. Men han gick spåret i ett bra tempo och de blev kalas i slutet. Hans spår var ca 50 m.

Jag gick Orvars spår och han gick ju på de mycket snabbt och höll sig till vänster om spåret. Han höll nosen i backen hela tiden och var mycket noggrann men är osäker på om de va mitt spår eller om han följde något gamalt. Han höll ett bra tempo och var mycket duktig för att spåra för andra gången. Hans spår var ca 30m och i slutet blev de kalas!

Efter spårkalasen blev de att vila lite, satte fast de i träden, Orvar fick ha sitt täcker igen.  De skötte sig utmärkt medans vi grilla korv och tog de lugnt. När vi skulle gå hem så tog vi en omväg och lät de vara lösa och springa av sig de sista. När de var en bit kvar så skulle vi gå över en bäck, vi fick gå på en smal planka och de var jätte läskigt för Orvar men inte för Chicago. Efter vi kom över så fick Orvar ryck och sprang runt.

En mycket lyckad dag med bra väder. Ska göras om oftare. Här kommer de nya spår mästarna.

Tips:

·         Ge inga kommandon utan låt hunden göra allt själv

·         Visa inte på hunden utan gå förbi och låt hunden ta upp spåret själv

·         Ha ett kalas slut

·         Ha en terräng som gör att hunden inte måste släppa nosen från backen, liten hund t.ex. mossterräng.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0