Lilla bebisen

Det kan bli väldigt synd om en liten kille, ligger nu och tycker väldigt synd om sig själv.
Har skadat vänster framben lite, vet inte riktigt vad som hänt men röra oss kan vi inte.
Men äta godis och kolla med sina stora bruna ögon går jätte bra
Men att gå e väldigt jobbigt, Chicagos mening till Mikael
"skaffa heltäckningsmatte i lägenheten så man kan gå"!


Image and video hosting by TinyPic


Plugg även om de är lov

Uch, är inte alls pepp på att plugga Historia. Försökte men de gick inte. blev att skriva loggbok istället, mycket roligare. Hur kunde jag låta de bli såhär?
Har fått mycket gjort idag, kännt som en av ens bättre dagar på året.
Plugga Biologi B imorse, sen blev de Brukshundsklubben med ett lyckat pass och på hemvägen stanna vi vid erikshjälpen där jag fick massor av fynd var av en julklapp :D Och sen fick jag äntligen simmat som jag haft efter mig sen ettan. men fick gjort de och gjorde de bra enligt mig själv. Men Fy *** va mycket folk de va där! gör folk inget annat än badar på vattenpalatset ??
En dag man inte kan klaga på förutom nu då när man inte orkar plugga när man vet att man måste... :(
Men jag kan göra de, får ta mig samma och göra i alla fall 5 frågor.



Loggbok för Projektet

28/10-09 Brukshundsklubben

Planering:
Vad ska jag träna? Jag ska träna kontakt, ingångar, hopp över hinder och att vara lös vid träning.
Tid? ca 30 min med spår som avslut
Hjälpmedel? Kötbulle, röst, leksak och kroppsspråk
Vart? Vänersborgsbrukshundsklubb(vbk)


Hur gick de?

 

När vi kom till vbk så blev jag mycket glad över att de inte var någon annan där. Detta betydde att jag kunde träna på att ha honom lös som planerat. Vi började med att köra kontakt innan jag släppte honom lös, mamma gick iväg med Chicago för att lägga två spår åt de. När jag kände att han hade slutat kolla efter dem och fokusera på mig så släppte jag honom och börja leka och kampa med honom. när jag slutade så försökte han springa iväg efter dem men de gick och få han tillbaka genom rop och viftade med leksak. Efter två sådanna försök att springa efter mamma så blev han mycket duktig och vi tränade på hopp över hinder. jag ställde mig på 2 meters avstånd från hindret, fick in honom i fotposition så träna på snygga ingångar och gud vad duktig han var. Blev mycket chockad då han förstod exakt vad jag ville och satte sig mycket nära och hade fin kontakt självmant. När vi väl kommit in i fotposition så vänta jag på kontakt och när jag hade de så sa jag "stanna" och gick runt hindret för att kalla in. Första gången tog jag hans leksak och lockade och kalas när han kom till mig. Andra gången jag gjorde de så började Chicago skälla i skogen och då kände jag att orvar ville dit och kolla vad som hände så kopplade honom och tog pause. när mamma och Chicago kom så blev han skakig så han fick hälsa och springa av sig den energin han skapat. När vi kunde börja igen så tog vi oss an hopp över hinder igen och denna gången med bara köttbulle. Vi gjorde samma sak innan hindret men när jag kom runt och stod mitt emot honom så sa jag "orvar hit" och när han landat så tog jag fram köttbullen och visa hin honom i fotposition. Detta gick bra och när han satt brevid så blev de kalas med leksak och kamp. men när de inte var lek utan fick sitta och vänta så kom han ihåg att chicago och mamma var en liten bit bort och sprang dit.. detta blev väldigt jobbigt då chicago tycker det är väldigt jobbigt och orvar tycker det är så himla skoj. Detta hände 3 gånger men man kan inte bli profs om de inte sker misstag. Sista gången så såg man på honom i alla fall att han visste att han gjorde fel men att han tyckte de var så skoj.
Vi avslutade med ligg, stanna kvar, medans chicago fick gå runt honom och göra intressanta saker. Han låg kvar i ca 2 minuter och hade kontakt med mig emellanåt, kändes jättebra att han låg kvar även om chicago lockade så.
När detta hade gått så bra och vi har nu tränat ca 30 minuter så bestämde vi oss för att nöja oss. vi gick iväg för att gå spåret som mamma lagt, det gick kanonbra.
En bättre dag kunde det knappats bli, bra väder, kunde ha han lös och kunde träna de jag planera.

Brukshundsklubben

Nu blir de det som min blogg är till för, berätta om mig och mina hundar. Nu ska jag vara duktig och åka iväg till vbk och träna Orvar lite och roa Chicago. Blir väll lydnad med Orvar och agility med Chicago.
Skriver sen om hur de gick.
Blir att simma idag också då jag måste de för att få betyg i idrott.
Känns som en bra dag detta :)


Jag vill Ha

Ni får ursäkta allt snack om hår :P
Skyller helt och hållet på min syster , då hon bara snackar frisyrer och bra produkter. får erkänna att de är väldigt skoj och nu är jag lite av en nörd på att försöka lära mig allt hon skriver om och jag vill inget hellre än att lära mig göra allt de hon berättar, fina fläter och grymt snygga håruppsättningar.
När jag var inne på hairworld.se så hittade jag en länk till en sida med massa snygga plattänger!
Jag vill så ha deras produkter. Men ska vänta tills jag har klippt mig för att se va de är jag behöver, sen blir de att skämma bort sig själv lite. iallafall försöka.
Ida måste fixa jobb, snarast ! :D

Image and video hosting by TinyPic


Hårfrisyrer

Ska klippa mig på fredag på min systers skola, de har nu öppnat salong och jag är hennes första kund, är lite nervös då jag inte vet va jag vill ha men vet att hon grejar de. kan inte bli mer än fel och behövs löshår e de hon som står för kostnaden ;)
Va inne på hairworld.se och fick lite ideer men ja, man kan ju ta färgen från någon, klippningen från någon och luggen från en tredje... men får se, kommer inte bli alls som jag tänkt mig på fredag :P



Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Promenad

Underbar höstpromenad med hundarna och mamma
va så härligt att få gå ut och ha båda hundarna lösa mitt ute i ingenstans men ändå så nära en brukshundsklubb. Är så stolt över min älskade Orvar som klara de och Chicago är som alltid lika duktig.
Blev mycket spårande, då de enligt Orvar går mycket hundar där, och massor med springande då vi har massa energi. Sen vet vi hur man är söta :D


Image and video hosting by TinyPic
Älskade bebisar <3


Orvar

Blev att ta lite höstbilder med Orvar idag :)
Hans fotobagrund är inte direkt höst/löv så som de är Chicagos.
Men han är alltid söt som vanligt

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Bästaste du

Ikväll ska jag få träffa min ögonsten, Ronja Freiholtz. Var ett tag sen nu och jag är så pepp på att bara få flumma loss och ha skoj ikväll.
En sådan kväll behövs när man har plugg och massa andra seriösa saker i hjärnan. Få bli barn igen :D
Du är mitt allt och du kommer förbli mitt allt. Ingen som betytt så mycket för mig som du gjort
min egna fru, ikväll ska vi visa ditt område hur man snackar käken av sig ;)



Image and video hosting by TinyPic


Köttbulleträning med Orvar

Idag blev de första träningen på länge med orvar. Va hur skoj som helst
Här har vi min loggbok över träningen vi hade.
Här kan du se hur jag bäst lägger upp träningsloggen.


25/10-09 Allmän träning

Planering:

Vad ska jag träna? Trampa, däck och andra trix som snurr
Tid? ca 20 min medans Pappa är ute med Chicago så de inte stör varandra 
Hjälpmedel? Kötbulle, röst, hand, grytunderlägg(den han ska trampa på)
Vart? i vårat vardagsrum

 

Hur gick de?

Tiden hölls bra och vi gjorde bara de vi skulle träna på, med några lek inslag. Trampa tränar jag på för att de är bra att kunna, och de går att få in i flera moment som tex, läggande under gång. Vet inte än om jag ska använda de i klass 1 eller om de kanske inte blir fören de högre klasserna, men det är bra att redan nu lära in. Jag började med att "kasta" iväg plattan en lite bit så att han fick upp en liten jaktlust, detta resultera i att han sprang efter och kasta sig över den och då hamna båda framtassarna mitt på och där klickade jag. vi gjorde om detta ett par gånger och han trampa och kollade sen på mig för att få sitt klick. När detta gick bra gjorde vi lite andra saker emmelanåt och sen så tog jag fram den igen, och de la jag ner den och även då trampade han. Efter ca tredje gången la jag till komandot "trampa" och han förstod fort va det var han skulle göra om man hade med handen som visa riktiningen han skulle åt. När jag kunde ha honom sittandes och lägga plattan framför honom och säga "trampa" och han gjorde de utan problem så nöjde jag mig för idag. 

Varvandes med detta gjorde jag "däck". Jag har ett komando som är "ligg" och de är att han ska ligga ner bara, sen har jag "ligg" och efter de "däck" och då ska han ner med huvudet mellan hans framfötter också. Detta ska jag använda på platsliggningen, då jag inte vill att han ska börja titta på annat eller bli störd. Jag tror på att om han ligger med huvudet ner i backen att han blir mer fokuserad och att de blir lättare att ligga kvar. Jag tränar med att sitta framför honom så att han lägger sig rakt och så har jag godisen framför nosen. Jag vet inte exakt varför jag gör det men de känns som det är bäst för Orvar då han fokuserar framåt på köttbullen och inte på något annat. Har kommit så långt att jag säger "däck" och pekar på backen. Han kan ligga så i några sekunder och hans frikommando är "varsegod".
Sen hade vi testat på att ha köttbulle på nosen, snurrat, ta upp tassen och inte ta godisen när den ligger framför nosen. allt detta gjorde vi för att inte tråka ut honom då jag märker att han tröttnar om man gör samma övning för länge.



Impish Rascal 060604

Hur kan något sååå litet och sött bli något så stort och vackert ?
Kunde aldrig tänka mig att han skulle få så mycket päls och få sådana vackra färger.
Min egna älskade lilla räv, elshock och sedan sheltie blev en mycket vacker och näpen sheltie.





Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Bli en supertränare

Image and video hosting by TinyPic


Hemresa

Imorgon blir det att åka hem till västkusten. ska bli så skönt att få kommer hem. Blir att packa och sedan sova så jag är utvilad och go till tågresan med kära Emelie Bäck <3
Bussen går 10.30 och tåget vid 12.30 så är hemma lagom till träning med Orvar. Är så pepp på att få busa runt med den sparven. Chicago ska få åka till brukshundsklubben i veckan och träna agility som vanligt.
Är "frisk" från bakterien såpass att jag inte känner något men ska fortsätta äta antibiotikan i 7 dagar till. 
Hem , nu vill jag bara hem 
 

 

Image and video hosting by TinyPic


Ett måste

Fick lite nya musiktips igår och en av de bästa va Jason Walker så fint han sjunger. Vet inte va de är som gör den så bra, men skulle kunna tjata ut den men jag ska inte de denna gången utan försöka spara på den.

TYcker alla ska ta 4 min och lyssna på denna underbara låt. och vill ni se texten så gå in på:
http://artists.letssingit.com/jason-walker-lyrics-down-kcjk54h




Freestylesidor

Har du problem att hitta inspiration till dina freestyl nummer ?
Jag kan rekomendera dessa två sidor där du kan läsa om både sporten och om deras framgångar. Finns också massor av andra roliga saker, som läger, kurser och tips. Detta är två mycket framgångsrika tjejer som tävlar mycket inom freestyl och andra grenar. Gå in och kolla för att få lite insiration och kanske till och med motivation. :)

http://www.k9world.se/      Emma Willblad

http://www.freestylehund.se/     Frida Benetti

Varför?

Då va de fastställt, har bakterier i halsen. Blir att äta antibiotika i 10 dagar.
Pga detta så blev de ingen tävling idag för min del, däremot så körde Nattiz ett strålande lopp. Hon kom på 4 plats och är mycket nöjd då hon inte kan någe om agility och har bara kört med honom 1 gång innan. tänk att bara kärlek och att han litar på henne kan göra något sådant bra :)

Ikväll blir de att sova tidigt så vi orkar med skolan imonn.
Sov gott <3

Sjuk

Man får aldrig vara helt frisk. Vart sjuk i 2 månader nu, de har aldrig brutit ut helt utan gått och varit små sjuk hela tiden.  vakna imorse med att jag inte kunde svälja eller röra min nacke, hela nacken/halsen är svullen och har ont i hela huvudet. inte läge för detta nu.
Ska till vårdcentralen kl 15.00 så missar en del på fördberedelserna inför tävling. men så fort jag är klar ska jag hem och hämta chicago och gå ner . får se om jag orkar tävla, men annars ska ju iallfall Nattiz köra den lätta klassen.
Får se nu va de säger för klyftigt.


En jobbig dag

Svullen hals och helt slut både fysiskt och psykiskt. vill bara få lov och sova ut, träna hund och bara få vara. inte ha massa lektioner att passa utan bara kunna vara hemma och plugga.
Och ska bli så skoj för ska simma varje dag som jag är hemma och insett att kommer knappt få vara hemma i vänersborg och få ha de skönt. istället ska jag få flumma runt med min älskade syster och hennes retsamma pojkvän.
Ska bli grymt skoj att få våldgästa er i 3 dagar, kommer inte kunna vara seriös en sekund.
Blir att plugga stenhårt måndag - torsdag då jag har 4 saker att ta rätt på och 2 hundar att aktivera.

Älskar er <3



Image and video hosting by TinyPic


Träningsplan , slalom

Kommit fram till att jag ska börja träna in slalomet som min kära vän emelie gör.
Ska köra slalomet i tre så de blir "tre ingångar" ska be om en mer nogrann lektion och sen ska jag skriva in mer om hur man går till väga och måla bilder.
Just nu är jag bara pepp på att börja träna, vill få chicago att kunna träna slalomet och inte bara göra de när de är tävling. Sen så vill jag ha lite mer motor.



Agilitytävling imonn

Imonn är de inoff agilitytävling som stina har anordnat, tack vare att de ska ha hundkunskapsredovisning idag så kan jag inte gå ner och träna efter lunch så antingen blir de inget eller så får jag gå ikväll, kallt kallt.
Men bara vi gör något så han inte är så pigg, så tror ja de kommer gå bra. får hoppas på de iallafall.
Klaserna är uppdelade i lätt och öppen, jag och chicago ska vara med i öppen och inte nog med de. Nattiz ska tävla med Chicago i lätta klassen.
Skriver sen efter hur de gick ....



Image and video hosting by TinyPic


Chicago leker bland löven

Hur söt får man vara från skala ett till tio??
Så fort han ser en pinne så ska han ha den, så fort han ser en löv-snöhög så ska han gräva i den.
Han är underbar på alla sätt, hade han inte vart lite väl feg så hade han vart felfri.
Underbar att träna, klagar inte när man sover länge på morgonen och är snäll mot allt och alla (utan de som är terrier och biter än i pälsen)
Hän är min första kärlek och den som kommer stanna i mitt hjärta för alltid ....
Att få tävla agility med dig är en glädje, första året trodde jag att jag aldrig att jag skulle säga de men du har utvecklats så mycket att de är helt otroligt. När du ger allt och vill bara vara till lags och blir de inte rätt hoppas du iallafall att de blev bra.
Din ögon är som råddjursögon, man kan inte titta in i de för länge då man smälter.

Chicago, du betyder allt för mig  <3

  

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Plugg

Idag blir de att plugga Projekt , mitt projekt handlar om att göra Orvar startklar i klass 1 i Lydnad. dett är ett lite stressande för mig då jag inte har han hoss mig just nu utan att han är hos mamma .... men i vinte och hela våren blir de lydnad för hela slanten, men inte så de blir tråkigt. Jag har fått min uppfödare att motivera mig genom att hon ska starta med sin Harry(orvars bror) och Gilla(Orvars mamma). så de blir en lite halv tävling.
men fram tills dess får jag plugga lydnad i teori och motivera mig ... kommer vinna ;)
Inte nog med att jag bara ska tävla och skriva loggbok mm, jag ska också filma tävlingen och visa för min linje.
Lite stressad.
Men detta fixar ja....
Några moment har vi börjat på och dom har inte varit några problem så får vi väl börjat träna så kommer de kanon.



Image and video hosting by TinyPic


Saknar

Hur mycket kan man sakna sin bebis egentligen ?
Vill bara ha hit honom, få ligga och mysa, träna och vara med honom.
Kan inte vara rättvist att han är borta så mycket, men efter lovet då är han min :D



Image and video hosting by TinyPic


Långvila

blivit vila nu i 2 dagar då jag inte mår så bra, sovit jätte dåligt och mina underbara vänner hotar med att jag kommer bli sjuk. av att jag inte orkat göra något annat än att kolla på film så har de inte blivit någon hundträning eller massa härliga promenader.
Funderar däremot på att gå ner till hundstallet (som skolan har) och sätta mig där och plugga och träna Chicgao. För gör jag de så slår jag flera flugor i en smäll, går en bra bir med chicago , tränar honom, och pluggar.
Men de tar emot... men får ju tänka på min stackars hund...


Image and video hosting by TinyPic


Motivationen för att orka med livet

Image and video hosting by TinyPic





Image and video hosting by TinyPic



Mina älsklingar och lite om va vi tränar just nu, kommer utökas till våren då vi har mer tid och planering.
Dessa är ljusen i min vardag, älskar <3

Galenskaparna




Min humor är ibland väldigt speciell, men guuuud va roliga dom är ! XD
Chicago tycker att jag är bra skum ibland (A)

Aktivering under promenad

Hunden kan tycka att en vanlig promenad i koppel där ingenting händer kan vara väldigt tråkig. För att bryta etta så kan du göra promenaderna mycket roligare. :) 

Istället för att bara gå med hunden i kopplet i en timma så kan du gå någonstan

·          där den kan springa av sig,

·          någonstans mitt underpromenaden så kan du lägga godisträd(fråga om du vill veta mer)

·          Du kan göra lite skojträning,

·          Gå med en vän så hunden kan få sällskap precis som du.

·          om du kan ha din hund lös och du är i skogen och går och du märker att hunden tappa fokus från dig, gå och göm dig då. Hitta närmsta lättaste gömställe och göm dig. låt hunden se att du är borta och få lite panik över att den är ensam, men kom ihåg att efter en eller två söksträckor så kom fram. De är alltid du som ska komma fram, den får aldrig hitta dig. när du kommer fram så kommer hunden bli så överglad och får du gjort detta flera gånger så kommer ofokuseringen på dig minska då han/hon vet att om jag inte har koll på matte så kan hon försvinna.
En övning som funkar på alla hundar och är bra enligt mig.

Men låt den inte få för hög panik utan avslöja dig rätt snabbt

ett problem som jag haft med Chicago väldigt mycket, och har även idag, fast eftersom jag vet varför nu så är de ett mindre problem. När Chicago är understimulerad så börjar han valla bilar när han går i kopplet. Andledningen till varför han bara gör de när han är kopplad är för att jag inte är lika rolig då som jag är när han är lös. Plus att han själv kan nosa och aktivera sig själv när han är lös, går han i kopplet kanske han får gå mitt på trotoaren untan någon möjlighet att lukta osv.
En anledning till varför en hund kan börja dumma sig i koppel är för om vi brukar ha den lös, så komunicerar vi nästan hela tiden med den eller har i alla fall koll på den. Medans när vi kopplar den så kan vi ju sluta oroa oss då vi vet att den är i andra änden av snöret. Då blir vi tråkiga enligt hunden och då tycker den att den får hitta på egna aktiviteter.
Så har du en hund som är påhittig i kopplet så testa att fortsätta komunicera med den.
detta ska du inte alltid gör då den också ska kunna gå lugnt och stilla i kopplet men vet du med dig själv att de inte blivit så mycket träning de sista så gör övningar och lekar underpromenaden. 



Bilden tagen 2006-09-06
Lillskiten ser ut som han fått en elchock




Långpromenad i mörkret

Blev en långis med chicago idag, va ett tag sen nu. Var perfekt väder ute idag för att gå. Var kallt och skönt men mer friskt och inte så man frös ihjäl :P Fick oxå sälskap av thomas så fick prata av mig, var så behövligt. tack så mycket.
va så skönt att chicgao inte hade några men från sista mötet med honom utan tyckte han va en av alla killar man inte behöver hälsa på ;)
Eftersom de var så kallt så blev de vinterjacka och de underbara blå vantarna :D de har hållit i snart 3 vintrar.
blev en promenad på en timme ungefär och av att han hela promenaden fick bära på en av vantarna och fick göra små konster under hela promenaden detta gör att han blir tröttare än om han bara skulle gått i kopplet och jag inte alls skulle komunicerat med honom.
Jag tycker han är lättare att styra och få att inte bry sig om andra hundar om han är lös än om han är kopplad, vet att han inte borde vara de överallt då alla inte tycker om de. Men jag tycker ingen borde oroa sig då jag själv vet att han aldrig skulle gå fram till någon. men de måste jag bli bättre på. För så tänker bara jag och de som känner honom, men de kan vara störande ändå.  
Antingen i år eller nästa får jag köpa ett par nya vantar så chicago kan få de underbara små blå som sina....
INGET är bättre än vantar, han bar runt på en i ca en timme helt frivilligt.
Bilden är från hans första nyårsafton. han var ca 6 månader här.





Han älskade dom då, han älskar dom nu <3


Han vet hur han ska lugna

Vissa dagar är bara inte menade att vara dina, de är då jag är så glad att jag har Chicago, min skatt min älskling, mitt allt. Utan honom skulle jag aldrig orkat bo kvar här uppe med denna stress. Känner mig så elak mot honom, är borta hela dagarna när jag är i skolan och när jag kommer hem så är jag ledsen och stressad. men han vet hur han ska lugna mig, blev mys i sängen och pussar för hela grannskapet.
Finns ingen jag kan hata och älska så mycket.
Han är de finaste i mitt liv, mattes guldklimp <3


Lugnet i mitt liv


Spårtips



Ett av de bästa tipsen jag fått innom spårning kom från min lärare Janne.
Han sa att visa aldrig på ett spår i början av inlärningen, detta för att om inte hunden förstår och inte tar upp spåret så har den INTE misslyckats. denna metoden gör så att hunden aldrig kan misslyckas utan bara lyckas. för går den bara förbi spåret så är de ju bar och gå på spåret igen och hoppas på att de får upp de.
Detta har funkat på båda mina hundar, båda älskar att spåra och så fort jag sätter på kopplet och går ut på "promenad" så fattar de att ska hända något skoj.
Jag tänker inte lägga på något komando fören jag känner att de har ett spårsug och är 100% på spårupptag.




Vad är rätt belöning

Har du svårt att hitta rätta belöningen?  Jag har haft väldiga problem att hitta rätt belöning för att agilityträningarna ska gå så bra som de bara kan. Innan så hade vi väldigt lika belöningar som gjorde att han höll sig väldigt nära mig och beroende av mina händer. 
Träningarna för honom blev lätt antingen för roliga eller för krävande. Men det har vi ändrat på och nu känns de som vi hittat ett läge där vi kan träna agility på ett roligt sätt utan att ta de oseriöst.

Vad är en bra belöning??

För Chicago är inte de kramar och beröm då han vill få en stor bekräftelse att han gjort rätt. bästa är att kampa, kasta boll/pinne eller ge köttbulle(har stor betydelse va de är för godis). Det tog mig många träningar att förstå vilken belöning jag ska vid vilket moment.
Vid framåtsändande, tex 5 hinder på raken så är belöningsskål bäst eller kanske en boll som ligger som han får springa och hämta men tänk på att han inte ska springa med den till dig utan att du ska springa till honom och leka med honom vid slutet. Om du missar detta finns de en risk att han lär sig att antingen ta ett hinder tillbaka om du är seg eller springa runt.
Vid kontaktfelt kanske du ska satsa på godis då du vill att din hund ska stå stilal och börjar du kampa så kommer den inte stå stilla.
Vid hindersug så brukar jag använda boll då jag vill kunna stå still mitt på plan och låta han välja vilket hinder han tar, och vilket han än tar är de en boll som kommer flygande. här säger jag inget då de är bra vilket hinder han än tar. han ska vilja ta hindrena och lära sig att agility bara är skoj :)
Vid slalom så belönar jag med både kamp och boll då jag vill att han ska både få fart och energi. jag varierar belöningarna beroende på hur jag tränar slalomet.

Belöningarna är mycket viktiga och innan man tränar ska man tänka ut va de är man ska göra och vilken belöning man ska ha för att få ut rätt beteenden. men när rätt belöning är hittad kommer du se en mycket mer angagerad hund som är mer villig att jobba och en utveckling kommer ske fortare:)


Vi har mycket kul när vi kör slalom ;)


Resultat DM

Blev ett mycket bra lopp för mig och Chicago idag.
Vid Uppvärmningen så kändes de mycket bra, vi lekte med vanten och gjorde flera trix för att få upp fokusen. 
banan var inte allt för svår om man har en lagomsnabb hund som är hyfsat hindersäker.
Jag har gått banvandringen efter hur han har varit i sommar och då har han varit väldigt seg men säker. Så när jag starta så våga jag inte gå för långt bort ifall han inte va sugen på att köra utan springa till pappa och ta de lugnt istället men när han körde va han så taggad att han sprang om mig och jag fick handla på distans.
blev så chockad att allt ändrades men de gick jätte bra och han var så duktig.... va nära på att bli ett nollat lopp men så kom de där jäkla slalomet. Först tar han de från fel håll och sen går han ut med två portar kvar men fick bara 10 fel ändå. Så nöjd då han sprang med glädje.
Så roligt då jag lyckades med ett hyffsat lopp och alla de andra tre i laget diska sig ;) Inhopparen fick sköta de fina loppet ;)
Ne jag skyller på den otroligt geggiga marken. såg ut som ingen hund våga satsa då de inte hade fotfäste.

Här kommer bilder från tävlingen :)


Chicago var pepp på tävla idag :D

Jag fick tävla först i vårat lag

Fina snusmumrik ;)

Nervösa paret ;)

Peppa Bc ;)

Emelie & Kaylee

Stoffe & Liam

Tess med hennes fina Aussie :D

Hejarklacken :D

,

,,

.

.

Uppladdning inför Dm

Så har jag och Chicago laddat upp för DM. Eftersom detta kom som en överraskning så har jag inte än insett att vi ska tävla. Sitter nu i bilen ner och både Chicago och Orvar sover. Åker i pappas bil så blir baksätet för oss, mysfaktorn är hög :)

Så vi laddat upp nu på morgonen.

·         När vi vakna tog jag och Chicago liten egen tid och mös.

·         Ägnat mest tid till Chicago hela morgonen

·         Inte gjort något han inte tycker om, tex försökt ta bort gegg ur pälsen

·         Lekt med favoritvanten

·         Fått skinka när matte gjorde frukost

Ni förstår, bara positiva saker så vi inte kommer på kant med varandra. Själva tävlingen som sådan är inte viktig att vinna för mig, men att jag och Chicago ska lyckas som par är mycket vitigt. Vi ska gå in och ha kul och lyckas ihop.



Dm lag

Imonn ska jag tävla Distiktmästerskapet i Kungsbacka med Chicago. Ska tävla lag med Emelie och Stoffe och någon mer. Detta blev bestämt i torsdags då jag fick rycka in för att deras fjärde medlem fått förhinder. Kom rätt hastigt och lustigt och har då inte tränat något med de går som de går. Men ingen är bättre än oss, så de är lugnt ;)

Skriver imonn efter tävlingen om hur de har gått :D


Chicago

Foton på min älskling <3




Orvar

Blev att fota mina bebisar


 



 


Spårdag

Tillbaka till Lödöse. Kommer bli en underbar helg!
Idag så gick jag och pappa ut i skogen för att träna spår. Vi gick till vår gamla lägerplats, hundarna fick vara lösa från bilen och in. När vi kom in så tände vi elden och såg till att hundarna checkat området. När de var klart så band vi fast hundarna, Orvar hade på sig sitt täcke och fick sitta på en handduk då jag inte hade haft med honom ut i skogen tidigare av en sådan här anledning. När vi gick iväg för att lägga spåren så börja hundarna låta, Chicago skälla och Orvar gnällde.

Pappa gick Chicagos spår och enligt pappa så var han mycket snabb på att ta up spåret men gick av en gång och när pappa då stanna så satte han sig. Men han gick spåret i ett bra tempo och de blev kalas i slutet. Hans spår var ca 50 m.

Jag gick Orvars spår och han gick ju på de mycket snabbt och höll sig till vänster om spåret. Han höll nosen i backen hela tiden och var mycket noggrann men är osäker på om de va mitt spår eller om han följde något gamalt. Han höll ett bra tempo och var mycket duktig för att spåra för andra gången. Hans spår var ca 30m och i slutet blev de kalas!

Efter spårkalasen blev de att vila lite, satte fast de i träden, Orvar fick ha sitt täcker igen.  De skötte sig utmärkt medans vi grilla korv och tog de lugnt. När vi skulle gå hem så tog vi en omväg och lät de vara lösa och springa av sig de sista. När de var en bit kvar så skulle vi gå över en bäck, vi fick gå på en smal planka och de var jätte läskigt för Orvar men inte för Chicago. Efter vi kom över så fick Orvar ryck och sprang runt.

En mycket lyckad dag med bra väder. Ska göras om oftare. Här kommer de nya spår mästarna.

Tips:

·         Ge inga kommandon utan låt hunden göra allt själv

·         Visa inte på hunden utan gå förbi och låt hunden ta upp spåret själv

·         Ha ett kalas slut

·         Ha en terräng som gör att hunden inte måste släppa nosen från backen, liten hund t.ex. mossterräng.  


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0