Aldrig ensam

Spelar ingen roll hur stor ytan är, vi klarar allt!


Image and video hosting by TinyPic


Umeå

Nu har jag och hundarna farit upp till Umeå, Här ska vi hälsa på min syster Elin. På vägen upp så delar vi kupe med en annan som har med sig 3 hundar och en katt.
Va rätt skönt då både hennes och mina va lugna och sov nästan hela resan upp. E så stolt över mina killar, de låg i samma bur flera gånger när jag inte kunde ha Chicago på ett säte. Haha kommer aldrig glömma Orvars min förta gången jag släppte ner Chicago. Hans min sa verkligen "va, va händer, va gör han här ? är inte detta min bur. Whatever, somnar om". haha Och chicago undra oxå men han va däremot lite dum och tvinga bort orvar och la sig exakt där han låg. så Orvar fick väldiga beskymmer med att hitta en ny sovplats. men Sov gjorde dom ända till umeå. Och sover gör de än idag :)

Elin vad skulle jag göra utan dig ? <3


Image and video hosting by TinyPic


Hjärtan

Ni är luften jag andas, ett liv utan er vore inget fullständigt liv.
Älskar er tjejer <3

Image and video hosting by TinyPic


Semester

Imorgon lämnar jag vänersborg och värmland bakom mig för ett tag och åka upp till Umeå och Elin :) Ska upp med hundarna och massa läxböcker, blir att plugga och träna hund. Ska bli skönt att få jobba ikapp mig och se till att inte komma efter samtidigt som jag kan få tid att träna Orvar och mysa med Chicago och göra lite hjärngympa på honom.

Image and video hosting by TinyPic


Bebisen

Image and video hosting by TinyPic


Pusspuss

Även om de kan gå varandra på nerverna så älskar de varandra
och de ställer alltid upp för varandra, de finns alltid där för varandra

Image and video hosting by TinyPic


Lek

På lunchrasterna så leker vi jämt, vi går till fotbollsplanen vid centralskolan och leker.
När vi hamnar här så släpper vi allt och vi blir helt å hållet barn.
Han har blivit mycket duktigare på att komma till mig och strunta i folket runt om.

Image and video hosting by TinyPic


Hanteringstest

Idag skulle jag göra skolans Hanteringstest så att han kan följa med på skolans aktiviteter och vistas på skolans område.
Promenaden ner blev hans uppvärmning och han var väldigt taggad hela vägen ner, och när han såg alla människor och hundar så hade han bara en önskan. LEKA !

Så här gick testet. Anna var Testledaren.

Hantering/kontakt: Här så komendera jag inget först då jag inte va riktigt med på att Anna kom fram men när hon hälsa på mig så hoppa han ingenting utan de va när hon ville hälsa på honom då han inte va riktigt med på att detta skulle hända. Men han hoppade inte så som han kunde utan ställde sig mer på bakbenen och hon höll han där så att hon kunde hälsa och pilla på honom. Sen så satte jag honom så hon kunde kolla tänder och Linda ville oxå hälsa och hon hade gottiga vantar :D Detta gick jätte bra, och han blev Godkännd.

Anna gick iväg med honom: Här tog Anna honom och gick iväg med honom. Iväg gick de grymt bra, han var posetiv, tog kontakt med henne och gjorde några små skutt breve henne. När hon var längstbort så stanna hon kolla tassarna, tänderna och kände lite på honom, detta gick oxå galant men tillbaka vägen så va de skyndskynda då han ville tillbaka till mig och de roliga människorna som stod och kollade på. Men här blev han oxå Godkännd.

Människogrupp: Här skulla jag och Orvar gå igenom 4 personer som står med 3 metersmellanrum, de stod i en fyrkant, när vi började gå så såg han en amstafftik som satt och kollade på. Detta gjorde att han inte såg människorna utan var mer fokuserad på den söta tiken. När vi gått genom gruppen så blev Orvar väldigt kontaktsökande och det var hur härligt som helst när vi gick tillbaka så stod det ännu tätare och ingången i denna grupp gick grymt bra. När vi va i mitten så skulle jag hälsa på en av de och när jag är på väg att gå då kom Orvarp å att han oxå skulel hälsa men det var ingen fara då han gjorde det väldigt försiktigt. Här blev han oxå Godkännd.

Uppbindning: Skulle häör binda upp honom i en lyktstolpe och sen gå iväg så han inte såg mig, medans jag är borta så ska Anna gå förbi honom på ca två meters avstånd för att se vad han gör. Han var jätte duktig då han bara gnydde lite men skulle jag oxå göra om jag lämnas och så står två och kollar på mig. Här gick det jätte bra och när jag kom tillbaka så är han lugn men yperglad. Här också Godkännd.

Möte med hund: Nu så skulle jag möte en Springerspaniel tik från Hund1, först skulle vi gå med några metersavstånd (gångbana) och hundarna in mot mitten, när vi är gemsides så skulle jag vända och gå med henne som vi var ute på promenad. När han så att vi närmade oss denna söta tik så började han huka sig och när vi vände och gick med henne så ville han bara leka, han var så glad och go. När vi kom till slutet och skulle vända och gå tillbaka så gick han mer lugnt och de sa att han var ju bara glad och nyfiken så inga problem. Här också Godkännd.

Deras komentarer:
Att han var fint musklad.
Att han var välskött.
Att all glädje var helt underbart att se, och det var inga problem att han hoppade lite då han är så ung.
Att han har många år med träning.
En fin kille med mycket positiv energi och är kontaktsökare.

En toppen dag:D Är sååå nöjd med honom!



Tjänstetecke

Har nu kommit dit att jag måste ha tjänstetecke till Orvar och guud va de finns och välja på, ne kommer inte köpa de enkla vanliga, de ska va speciellt som min kille, synd att inte chicago oxå kommer komma till den seriösa delen för tän han i ett tjänste tecke med hans namn och en bild ...
Ne måste ha , ska ha , får bara se när de blir .. :D men snart !
Då han inte hela sitt liv kan låna sin mammas rosa ;)





Image and video hosting by TinyPic


Klickerklok

Vill gå kurs ! Gud va skoj, är sååå inspirerad och vill nu bara lära mig massor :D
Kurs, ge mig kurser ! Haha längtar tills nästa sökträning, när den nu blir
Träningsberoende jamenvisst

http://klickerklok.se/index.php


Sandgropen

Blev en härlig morgon promenad med Orvar bakom ghettot.
Mötte en gammal tant med tax som han tyckte var bedårande men de blev inget mys å gos då han var lika stor som Orvars ena tass.
Men de blev att plaska i vattnet och springa i grusgropen.


Image and video hosting by TinyPic


Promenad

För att få en hund som går bra i koppel så krävs det mycket träning och tålamod.
Jag har kämpat länge med detta då han blir yper glad vid möte av hundar. Vi gör små framsteg varje dag.
Min metod är att klicka så fort han tar kontakt med mig under promenaden,
Om vi möter en hund så håller jag bara in honom för att han inte ska komma för nära och låter han göra vad han vill, det jag däremot gör är att bara gå på som om inget konstigt sker. När vi passerat hunden så kommer han ta kontakt, i början var de efter ca 20 m och nu är de efter ca 5 m och detta kommer bli bättre och det är en metod som funkat. Så så fort din hund tar kontakt så klicka och beröm. neja inte undertiden han kollar på den andra hunden utan beröm bara att han tar kontakt.
Hoppas metoden funkar för er också
Snälla spänn inte upp er och beteé er anorlunda så fort ni ser en hund, ni triggar era hundar och ni kommer komma in i en ond cirkel.
Kommer nu köra att jag tränar vissa promenader eller en viss period under promenaden, för att inte tjata ut honom och göra promenaderna likadana som träningspasset. På promenaden ska han få belöning för eget inisiativ att ta kontakt men annars måste han få ha en härlig promenad då han kan lutkta och njuta av promenaden och vara valp.
Lycka till på era promenader

Tandvisning

Idag blev det att träna tandvisning och att han ska sitta kvar när någon kommer fram och hälsar på mig .
Gick kanon och behövde bara några hälsningar innan han satt helt blixtstilla och bara vifta på svansen. Han är allt för go, är så nöjd med han. Kommer inte bli några problem varken på utställningen eller lydnadstävlingen.
Vill någon anmäla sig frivillig att hjälpa mig att träna detta så är ni så välkomna. vill ha så många nya och olika som möjligt. :)
När vi tränat detta så kände jag att vi hade en sak kvar att göra innan vi kunde gå in och njuta av kvällen, springa av sig. Blev att släppa killen på fotbollsplanen utanför centralskolan. Är så nöjd över honom då han inte sprang iväg till några killar som gick förbi utan bara sprang vidare. Han hade verkligen energi i de små benen, och blev mycket roligare när man fick springa runt med kopplet i munnen :D
Som lugnande så gjorde vi lite övningar, kontakt, ingångar, snurr/spinn och 3 slalomportar(mellan benen) bara genom att visa ytterst lite.
Kan man älska sin hund mera ?? <3

sova

Såå skönt att äntligen få komma hem, tänkter Orvar..
Jag känner att de kunde väntat ett tag men ska man hitta på saker så får man fara men 3 dagar i skolan va lite väl lite... inte speciellt motiverande att åka upp och ner för en sådan kort tid men nästa gång blir de 2 veckor med yrvädret uppe i Forshaga

Image and video hosting by TinyPic


Hemma

Igår blev de en rolig hemresa till vänersborg.
Orvar sova mestadels eller lekte och busa med Jonas.
Så skönt att han inte har några problem med att åka tåg.
Och att alla konduktörer gillar honom:)
Kan man bli sötare när man sover?

Image and video hosting by TinyPic


Utställningsträning

Eftersom jag anmält mig och Orvar till Stora Stockholm så måste vi nu börja träna. SÅ har därför fjäskat lite för hanna så hon ska hjälpa mig. ska bli intressant å se hur han sköter sig. Ska ta med godis och klickern så är vi beredda :D Han är inte allt för taggad men vem blir inte de när man kommer ut och ska träna utställning. Jag är taggad iallfall :)

Image and video hosting by TinyPic


++ Mysfaktorn

Har bytt gardiner och tänt massa ljus i hela lägenheten så har jag och Orvar haft en mysdag.
Sådana behövs oxå. och Orvar är ju den ultimata mysaren.

Image and video hosting by TinyPic


Tips

Har du problem med att du har olika hållningar på träning och tävling när de gäller fotgåendet?
Mitt allra bästa knep för att slippa kämpa med att få bort blicken och hållningen i fotgåendet är en spegel.
Du tränar alltså komandot fot framför en spegel. då kan du se din hund genom att titta rakt fram, du slipper kolla ner och din hållning hålls alltså rak. Detta gör att din hund lär sig att du alltid är "stel" och vänjer sig inte att hålla kontakt med ögonen utan med dig.
Framför spegeln kan du också ha med när du tar något steg, du kan gå mot spegeln och kan då se om du belönar exakt när hunden tittar upp. Hunden får absolut inte fuska eller titta bort för en sekund för då får du börja om.
En annan sak med att börja såhär är att du börjar träna hemma i trygg och störningsfri miljö.
Så va finns de för negativt ? jag har hittils inte hittat något som vart fel, har funkat på Chicago jätte bra då han är så liten och om jag ska se honom så måste jag böja mig nästan och på orvar så har de gått lika bra, fast tror han har fattat at han kan kolla på mig via spegeln men de är inget hinder utan då får vi jobba vidare.
En träning där vi lär hunden rätt med en gång .

Image and video hosting by TinyPic


Utslagen

Efter en förmiddag ensam i lägenheten med massa tid för påhitt, promenader, träningar och promenad med löptik så ser vi ut såhär!
Kan man bli sötare. han är lätt att få trött iallafall och det är mycket skönt.


Image and video hosting by TinyPic


Träning

Blev att träna lydnad och lite små trix i lägenheten idag
gick kanon bra och träna säkert 45 min utan långa pauser
Blev lite seriöst, lekpause eller mys och mer seriös träning
Han är så duktig och lär sig så snabbt.
Är såå skoj att träna Orvar, både Lydnad och vinka

Image and video hosting by TinyPic

Klicker

Min bästa vän och min hjälpare
Gör allt så mycket lättare och roligare
Min och Orvars räddare i både vardagen och träningen
Alla som har fastnat i träning, lär in klicket och låt fantasin flöda.


Image and video hosting by TinyPic


Forshaga

Idag åkte Chicago in till Blå stjärnan för operation.
Vi e lite fundersamma över hur de skulle bli när han kom hem igen och Orvar då saknat honom.
Vi kom fram till att vi ska nog låta Chicago vara en tag så han hinner bli lite bättre innan han ska behöva ta tag i busiga brorsan. Så detta ledde till att Orvar ska med mig upp till Forshaga .
Så se up, nu ska vi göra Forshaga osäkert ;)
Massa träning och mys i soffan.

Image and video hosting by TinyPic


Blå stjärnan

Seg på att uppdatera men har varit så grymt mycket nu.
När chicago inte slutade halta på fredagen så blev vi oroliga, jag kände att de var något som inte stämde.
Blev att åka in med honom till blåstjärnan på akutmotagningen, väl inne så berätta dom att han brutit skenbenet (precis över handleden) på vänster fram.
Min lilla pojke, han hade all rätt i världen att tycka synd om sig själv.
Att man kan bli så jönig med sin hund. men han är mitt allt och han mår just nu inte bra, vill få hem honom trygg och bra.
Nu så har de haft inne han mellan fre och lör för gipsning och observation. hämtade honom idag då med ett gips som han knappt kunde lyfta. Men de är inte över, på måndag så ska vi åka in med honom igen för operation.
Att en oskyldigt pinnkast kunde leda till allt detta. 
Nu i helgen så ska han bo hos min syster då han ska in till vetrinären kl 7 på måndag morgon. Plus att orvar älskar chicago liiite för mycket. lite jobbigt att ha de två i samma rum med ett gips som går ayy döda med. 
Vill ha min lilla sjukling här .. 
Älskar dig killen <3 

Image and video hosting by TinyPic


RSS 2.0